top of page

Via de app van Erfgoed, genaamd erfgoedapp in de app store (of via https://erfgoedapp.be/) kan je via het volgen van een parcours genieten van een leuke jaartallen wandeling (circa 90min.) door de binnenstad van Leuven. In deze wandeling kom je vele standbeelden tegen die met het Jaartallenleven te maken hebben. Ook via de gesproken boodschappen kom je meer van het jaartallenleven en zijn geschiedenis te weten.

Wie kent het wereldberoemde Fonske of onze fiere margriet, niet? Wat kan je in de raadskelders vinden en wist je dat je de kelders kan bezoeken? Wie is Kamerood Sestig en waarom Sestig? Wat gebeurt er op een abrahamdag? Wat doen we met Leuven kermis? Wie was Arthur Dewit? Wie zijn de joorzangers en nar Paep Thoon?... en ga zo maar door. Er is zoveel te vertellen over het jaartallenleven dat je best eens begint aan het parcours. Hup, begin er maar aan, en vergeet na de wandeling niet te genieten van onze leuvense hop in één van de vele cafés van Leuven. Alvast Santé !

Het parcours begint en eindigt op de grote markt van Leuven.

Hoe kan je de wandeling activeren?

1) Download de erfgoedapp en installeer het.

2) Tik op het compas icoontje. Kies bij "alle tours" voor "Wandelen" en tik op "ok". Scroll totdat je "De jaartallen en Leivese istoures" tegenkomt en tik erop. Tik op "download" of ga terug naar het beginscherm. Als bovenaan op het beginscherm de gekozen wandeling aangeduid staat, tik je op het gevouwen blad icoontje.

Zoom in en begin bij "1", bij het oud stadhuis van Leuven, pal in het centrum. Tik op "1" en tik vervolgens op "open".

Het parcours begint en eindigt op de grote markt van Leuven.

Geniet van de warme stem van Mark Juchtmans. Mark Juchtmans zal je mee op pad nemen...

 

Veel leuvens jaartallen genot !

IMG_9113.jpg
0001 (Groot).jpg

Download pdf:

0002 (Groot).jpg
bottom of page