top of page

Word Lid van het jaartallenleven!

Stichting van de vriendenkring "mannen van 1984"

Vrijdag 10 maart 2023 om 20.30u wordt het 146ste Jaartal van Leuven gesticht in de gotische zaal van het Leuvens stadhuis

Alle mannen geboren in 1984 zijn welkom.

Je hoeft niet in Leuven geboren of woonachtig te zijn.

Bent u geboren in 1984? 

Schrijf je hier in of neem contact op via mannenvan1984@gmail.com 

Affiche04.jpg
Stel, je bent een man en je wordt veertig. Dan wacht je een nieuw leven dankzij een unieke Leuvense vorm van verenigingsleven: de Mannen van het Jaar. Samen met jaargenoten bereid je je vijftigste verjaardag voor, tien jaar lang. Zo krijg je er een vriendengroep bij. Niet voor tien jaar, maar voor het leven. Vriendschap, solidariteit en engagement: daar staan de Mannen voor, over sociale en andere grenzen heen. Dit is het Jaartallenleven van Leuven!

Wat mag ik verwachten als nieuw lid?

Je mag van één ding zeker zijn: je wordt opgevangen in een warm nest van mensen van jouw leeftijd! Als je de Mannen van de Jaartallen samen ziet, vraag je je misschien af, wat doet de vereniging eigenlijk? Heel kort omschreven: zich amuseren en positief samenzijn, voornamelijk vriendschap en kameraadschap, maar ook folklore.

Het jaartallenleven ademt Lèives, ís Leuven en is van Leuven. En vergeet niet: je moet niet van Leuven zijn, of in Leuven wonen of geboren zijn, om deel uit te maken van ons als Unesco Werelderfgoed!

Jouw jaartal is een eigen vereniging die hoofdzakelijk zelf beslist wat ze organiseert en aan welke activiteiten ze deelneemt. Het specifieke van de Leuvense Jaartallen is dat elk jaar opnieuw een vriendenkring wordt gesticht van mannen met als enige gemeenschappelijk kenmerk het geboortejaar. Sociale, politieke, godsdienstige of filosofische verschillen spelen geen enkele rol. 
De veertigste verjaardag is de start van tien actieve jaren met samenkomsten, diverse activiteiten en met als apotheose de vijftigste verjaardag. Dan gaat men over naar de ‘Abrahams’ en doet men het rustiger aan.

Je hoort wel eens zeggen: je ziet ze alleen maar drinken... Inderdaad, er wordt af en toe een glas Leuvens wereldbier gedronken, maar het draait vooral om de hechte vriendschap, respect voor elkaar en samen plezante dingen te doen. 

En vrouwen? Overtuig ze om ook deel te nemen aan de Vrouwen van de Jaartallen. Want ja, die bestaan sinds kort ook. 

Bent u ouder dan 39 jaar? Mail info@jaartallen.be.

Of contacteer uw jaartal via facebook en kom erbij! Of vul het contactformulier in.

Vrouwen van de Jaartallen

  • Facebook
vrouwen van 78.jpg

Oprichting vrouwen van de jaartallen van 1978 en 1979

Sinds kort zijn er ook    

 

"De vrouwen van de jaartallen"

Mede opgericht door de mannen van 1978.

 

Bent u een vrouw, geboren in 1978 of jonger?  

 

Laat u dan horen op de facebookpagina van de vrouwen van 1978 en 1979 en wordt lid van uw eigen jaartal!

bottom of page